SC Remo

Voorgeschiedenis

Begin jaren zeventig voetbalden een groepje Surinaamse vrienden regelmatig in het Zuiderpark. Het plezier en de passie bleef niet onopgemerkt, want het aantal recreanten nam gauw toe. Binnen de groep ontstond nieuwsgierigheid over hun kwaliteit ten opzichte van bestaande voetbalclubs. Hierop besloten enkele broers uit de families Rodjan, Bechan en Alladin om deel te nemen aan voetbaltoernooien in de regio. Dit vereiste dat er een naam opgegeven moest worden. Unaniem werd gekozen voor de naam REMO.

De naam is afkomstig van de Braziliaanse voetbalclub Clube do Remo, één van de bekendste Braziliaanse verenigingen in de jaren zestig en zeventig. De voorliefde voor het sambavoetbal en de frequente bezoeken van Clube do Remo aan Suriname lagen hieraan ten grondslag.

Door de deelname aan diverse voetbaltoernooien groeide de bekendheid van REMO. Met goed (samba)voetbal werden leuke prijzen gewonnen, waardoor steeds meer mensen kwamen informeren of ze lid konden worden. Vanwege de interesse is besloten om REMO in te schrijven bij het Verenigingsregister van de Kamer van Koophandel.