SC Remo

Profvoetballer zijn is geen makkelijke droom

Afgelopen donderdag stond het verhaal van Regilio Seedorf in de AD (speler van REMO) over waarom hij stopte als profvoetballer.

11081300_10205703467002149_2770814229562788508_n
Corrupte zaakwaarnemers, niet uitbetaalde salarissen, niet nagekomen beloftes. Regilio Seedorf heeft het tijdens zijn zoektocht door Europa naar een betaald voetbalcarrière allemaal aan den lijve ondervonden. Nu speelt hij in marge van de derdeklasse bij REMO. Aan de horizon gloort een nieuwe carrière.

Tijdens een documentaire op Fox televisie ter ere van het 110 jarig bestaan van ADO Den Haag verscheen hij plots in beeld. In het shirt van FK Tauras schiet Regilio Seedorf tijdens de heenwedstrijd van het Europa Leagueduel de bal diagonaal over de kansloze doelman Gino Coutinho. In een Rotterdams etablissement schiet Regilio Seedorf in de lach wanneer hij aan het doelpunt van vier jaar terug wordt herinnerd. ,,Die twee wedstrijden tegen ADO Den Haag waren sowieso een hoogtepunt. Ik kreeg toen veel publiciteit in Nederland.” Zijn zoektocht naar het voetbalgeluk bracht hem op zijn zeventiende al bij het Belgische SK Beveren. ,,Ik zag een documentaire over de club op televisie en wilde er wel voetballen. Ik tekende uiteindelijk een bescheiden contract. De pech was alleen dat de trainer die het in mij zag zitten al snel werd ontslagen. Zijn opvolger had zijn eigen spelers meegenomen die moesten spelen.

Ik woonde alleen in een appartement in Antwerpen waar overdag werd ingebroken. De club wilde mij in de afhandeling echter niet bijstaan waarnaar ik mijn contract heb ingeleverd.” Hij overweegt ooit nog eens een boek te gaan schrijven over zijn belevenissen als profvoetballer. ,,Ik heb veel goede dingen meegemaakt maar ook veel slechte. Bij Atromitos Yeroskipou een tweede divisie club in Cyprus kreeg ik met maffiapraktijken te maken. In de eerste maanden ging alles goed. Ik woonde mooi en kreeg mijn salaris op tijd. Tot we een paar keer op rij verloren en de betalingen stopte. Ik had de keuze om de FIFA in te schakelen om mijn geld los te krijgen met de kans dat ik twee jaar niet zou voetballen of genoegen te nemen met een veel mindere afkoopsom. Ik heb toen voor het laatste gekozen.

De zaakwaarnemer die mij in contact had gebracht met de club bleek in het complot te zitten. Hij had zijn percentage al ontvangen.” Via FC Oss kwam hij bij FK Tauras in Litouwen terecht. ,,Ik had het er wel vaak koud maar ik heb mij als voetballer zeker goed kunnen ontwikkelen.” Na het avontuur in Litouwen kwam Gandzasar Kapan uit Armenië op zijn pad. ,,Ik heb er nog twee Europa League rondes gespeeld tegen een ploeg uit de Faeröer Eilanden en Servette uit Zwitserland.

Het avontuur was mooi. Toch lukte het ook daar niet om mij in de kijker te spelen. Nee, daar sta ik niet te lang bij stil. Ik ben een positief mens. Het enige waar ik echt spijt van heb is dat ik tijdens een stage bij een Zuid Koreaanse club in Turkije er niet er alles aan heb gedaan om een contract af te dwingen. Daarmee vergooide ik veel geld, ”zegt de achterneef van Clarence Seedorf. Met wie hij overigens nauwelijks contact heeft. Nadat vorig seizoen een verblijf bij Haaglandia snel was afgelopen omdat hij botste met trainer Edwin Gruholz kwam het voetballen op een lager pitje te staan.

Via trainer Winston Faerber is de Rotterdammer in contact gekomen met REMO. Daar speelt hij nu voor zijn plezier. Zijn nieuwe passie ligt bij het opzetten van een nieuw kledingmerk genaamd MHoody. ,,Samen met mijn vriendin gaan we de door ons zelf ontworpen shirts via een online webshop in de markt zetten. Ik kan dit doen met het geld wat ik aan mijn voetbalcarrière heb overgehouden. Al met al voel ik mij een gezegend mens.”