SC Remo

KNVB jaarverslag 2016/2016

De KNVB presenteert hierbij het Jaarverslag 2015/’16.

In dit jaarverslag kijken we terug op het bewogen seizoen 2015/’16. Een seizoen dat enkele flinke teleurstellingen en verdriet kende, met de uitschakeling van Oranje voor EURO2016 en het overlijden van Johan Cruijff als de meest in het oog springende gebeurtenissen. Maar ook een seizoen waarin we de KNVB Campus hebben gerealiseerd, het rapport Winnaars van Morgen presenteerden en groen licht kregen voor de eerste testen met de videoscheidsrechter. Waarin het ledenaantal van de KNVB opnieuw steeg en het aantal excessen in het amateurvoetbal daalde. Voldoende aanknopingspunten dus om het voetbal in Nederland de komende jaren verder (mee) te kunnen ontwikkelen.

Na het afsluiten van het boekjaar (dat loopt tot en met 30 juni 2016) legde Bert van Oostveen zijn functie als directeur betaald voetbal neer en trad een groot gedeelte van de Raad van Commissarissen betaald voetbal af. Deze bestuurlijke ontwikkelingen deden zich echter grotendeels buiten het verslagjaar voor en zijn daarom niet of nauwelijks meegenomen in dit jaarverslag.

Net als vorig seizoen verschijnt het KNVB Jaarverslag als een digitaal magazine, dat zowel op desktop, tablet als smartphone te bekijken is. Wij wensen u veel lees- en vooral kijkplezier.