SC Remo

SC Remo Familiedag 2017

Even leek het alsof het zou gaan regenen, maar de Remo Familiedag is een prachtige dag geworden. Op zaterdag 13 mei verzamelden zich vele tientallen voetballers, voetballertjes en zelfs twee kleine voetbalsters zich op het sportpark voor de feestelijke afsluiting van het seizoen.

De vorige editie was al weer twee jaar geleden. Toen was de belangstelling behoorlijk. Dit keer bleek deze overweldigend, vooral onder de E’tjes, F’jes en mini-pupillen. Eerst speelden alle kinderen in teams (Real Madrid, FC Barcelona, Ajax, Chelsea, Bayern München) korte wedstrijdjes tegen elkaar. Daarna vond het absolute hoogtepunt van de dag plaats: de wedstrijd tussen de ouders en alle kinderen, op groot veld. Het resulteerde in een veldslag van zeker vijftig vaders en moeders tegen minimaal evenveel jongens (en twee meisjes). Uitslag 1-0 voor de kinderen, dankzij een vroeg gescoord doelpunt. Dat de ouders liefst drie keepers op doel hadden gezet, hielp ze niet.

Daarna was het tijd voor de lunch. De ouders hadden een onvoorstelbare hoeveelheid eten gemaakt om mee te nemen naar de Familiedag. Het was grandioos. Turkse pizza’s, loempia’s, pannen vol kip, cake. Er was meer dan genoeg voor iedereen.

Voor de kinderen was er nog een klein aandenken aan dit voetbalseizoen. Zo kregen de mini-pupillen een kleine bokaal omdat ze zo goed hun best hebben gedaan dit jaar. Daarna barstte de regen alsnog los, maar gelukkig was de Familiedag toen al afgelopen.

Veel dank aan alle ouders voor hun inzet en kookkunsten en aan de mensen van Remo voor de organisatie.