SC Remo

Spelregelbewijs voor jeugdspelers

Op 20 maart 2013 presenteerde de kNVb het actieplan tegen geweld, voor sportiviteit. Het plan is een handvat om verenigingen, leden en andere partijen in staat te stellen het verschil te maken. Alleen kun je iets, samen kunnen we alles. Met ingang van het nieuwe seizoen treedt een groot aantal van de beschreven maatregelen in werking. Dit brengt de nodige veranderingen met zich mee, waarover wij alle betrokkenen graag willen informeren.
een van de maatregelen uit het actieplan is het invoeren van het spelregelbewijs. Dit is een maatregel die veel is voorgesteld door belangrijke sterkhouders in het voetbal: verenigingsbestuurders, spelers, scheidsrechters, trainer-coaches, ouders van spelers en media. De maatregel houdt in dat b-junioren het spelregelbewijs moeten halen. De kNVb ziet het spelregelbewijs als een examen waarbij junioren in de jaren daarvoor al de spelregelkennis hebben opgedaan, individueel en bij de vereniging.
De invoering van het spelregelbewijs zal voor iedereen wennen zijn. De kNVb wil graag suggesties horen om de invoering van het spelregelbewijs juist (door) te ontwikkelen. De kNVb is ook bereikbaar voor alle vragen over het spelregelbewijs. Deze brochure beschrijft de achtergrond en de toepassing van deze maatregel.

GDE Fout: Fout met ophalen van bestand - schakel indien nodig foutcontrole uit (404:Not Found)