SC Remo

Afgelastingen

S.C. REMO beschikt over twee kunstgrasvelden, waardoor thuiswedstrijden en trainingen vrijwel altijd door gaan. Een uitzondering voor het niet doorgaan van officiële wedstrijden is een landelijke of regionale (regio West II) afgelasting van de KNVB. Trainingen gaan alleen niet door wanneer de staat van het kunstgras onder bepaalde winterse omstandigheden dit niet toelaat.

Afgelasting KNVB
Via de app van voetbal.nl krijgen alle leden bericht over een eventuele afgelasting van een wedstrijd. Zorg ervoor dat je de voetbal.nl app op je telefoon ge-upload hebt.

Op pagina 603 van NOS Teletekst staat informatie over regionale en landelijke afgelastingen die de KNVB afkondigt. Zodra het nieuws bekend is wordt dit gepubliceerd. Dit kan op vrijdagmiddag of avond zijn, maar ook pas op zaterdagochtend. Wanneer pagina 603 niet beschikbaar is zijn er geen afgelastingen.

Afgelastingen worden per regio aangegeven. S.C. REMO speelt in de regio West II. Verder is er een onderscheid tussen de A- en B-categorie. De A-categorie zijn de hoogste elftallen (standaardelftallen) die in de competitie spelen. Bij S.C. REMO vallen REMO 1 en REMO 2 onder de A-categorie. Alle andere elftallen vallen onder de B-categorie.

Winterse omstandigheden
Onder bepaalde winterse omstandigheden is het niet mogelijk om op kunstgras te voetballen. Hieronder staan de gebruiksregels van S.C. REMO voor kunstgras in de winter.

Kale vorst
Bespelen is geen bezwaar, wel is de mat uiteraard hard, vegen voordat het gaat vriezen is dan ook van groot belang.

Sneeuw
Verwijderen van de sneeuw is niet gewenst omdat de mat beschadigd kan worden en er mogelijk korrels worden meegenomen. Betreden van een besneeuwd veld is evenmin gewenst. Bij betreding zal ijsvorming ontstaan welke zich aan de mat vasthecht en daardoor (afhankelijk van de temperatuur) langzamer ontdooit.

IJzel
Bespeling is in deze omstandigheden verboden. Vezels waarop zich ijs afzet kunnen bij betreding breken, als gevolg van het beschadigen van de vezels door het ijs.

Dooi
Bespelen gedurende de dooiperiode is verboden, zolang de vorst niet uit de bodem is verdwenen (totale constructie).

Rijp
Bespelen is in deze omstandigheden is verboden. Zie ook ijzel!

Afgelasting uitwedstrijden
Het kan voorkomen dat een wedstrijd niet doorgaat, terwijl de KNVB geen landelijke of regionale afgelasting heeft afgekondigd. Omdat niet iedere vereniging over kunstgrasvelden beschikt kan een grasveld door slecht weer (regen/vorst) onbespeelbaar zijn. Het is hierom verstandig om bij twijfel de website van de tegenstander te raadplegen of even te bellen met je elftalleider.